Trimble X7

De Trimble X7 is een robuuste 3D laserscanner, Trimble is een leverancier van diverse soorten specialistische meetinstrumenten voor de bouw. De scanner wordt gebouwd in de Zeiss Jena fabriek in Duitsland. Hij maakt nauwkeurige point clouds én er worden 360 graden foto's gemaakt tijdens het scannen. Het scanbereik is ca. 80 meter; de scanafstanden zijn groter dan bij de Matterport, maximaal ca. 15/20 meter en de geleverde pointclouds verwerk ik met Trimble Realworks of Autodesk Recap Pro.

Deze 3D pointcloud viewers en bewerkingsprogramma's geven de mogelijkheid om modellen op te schonen, het model op te delen in sectoren of verdiepingen, te meten, etc. Ook kan ik de bestanden exporteren in het juiste bestandsformaat, afhankelijk van het gebruikte tekenprogramma.

Gratis pointcloudviewers als Autodesk Recap,  Trimble Realworks Viewer, Faro Scene Lt of Leica Cyclone 3DR zijn een belangrijke aanvulling op de beeldvorming van een (ingewikkeld) project. Er is geen hosting zoals bij Matterport, en de bestanden zijn aanmerkelijk groter dan die van Matterport. 2 scans zijn samen ongeveer 1 GB aan data.

Met de Trimble X7 laserscanner kan ik voor een schappelijke prijs kleine en middelgrote (ca. 10 tot 10000 m2) projecten scannen, waarmee ik voor de architect veel tijd kan besparen. Met name voor herbestemmingsprojecten en monumenten, waarbij veel bestaande kenmerken geregistreerd of gekopieerd moeten worden, en de constructie niet haaks of loodrecht staat levert dit een grote tijdwinst op en een duidelijk digitaal document.

Trimble TX8

Voor het scannen van buitengevels van grotere of hogere gebouwen, of bijvoorbeeld een interieur van een kerk, heb ik de beschikking over de Trimble TX8. Deze scanner heeft een groter bereik, ca 120 meter.

In hoge resolutie levert deze tot een meter of 80 afstand nog gedetailleerde scandata op.

In één meetronde levert dan een indrukwekkende 550.000.000 meetpunten op.

Trimble TX8 laserscanner scaled

BELLEN

(+31) (0) 651172783

Of WhatsApp mij met de knop rechtsonder in het scherm!

E-MAIL