Monumenten scannen

Herbestemmingsprojecten zijn een dankbaar onderwerp wanneer het om virtuele tours en 3D laserscannen gaat. De originele stijlkenmerken moeten gedocumenteerd worden, de tekeningen zijn vaak verouderd, kloppen niet of zijn helemaal verdwenen

Met een virtuele tour wordt het monument tot in detail vastgelegd. Wanneer er elke ca. 3 meter een 360 graden foto is gemaakt is er niets meer te missen. Zo wordt het aantal werkbezoeken verminderd en is het mogelijk je “in te leven” in een gebouw van achter je computer.

De data die met de tour meegeleverd kan worden (pointcloud) kan vergeleken worden met de beschikbare tekeningen. Zo wordt al snel vastgelegd waar de muren, ramen en kozijnen zitten, en of dit allemaal klopt.

Met de Trimble X7 kan ik de buitengevels, maar ook het interieur met grotere precisie scannen en pointclouds leveren die nauwkeuriger zijn dan van de virtuele tour.  Deze dienen als onderlegger voor bijvoorbeeld Autodesk Revit, Autocad, BricsCad, Archicad, Vector Works en SketchUp.

Scheefstanden van muren en kolommen, doorbuigingen van vloeren en balken en de haaksheid van de fundering wordt hiermee    feilloos geregistreerd.

Ik heb diverse voorbeelden van laserscans beschikbaar die ik op verzoek kan opsturen.

Ook met met de pointcloud viewers als Autodesk Recap of Trimble Real Works Viewer, Faro Scene Lt of Leica Cyclone 3DR kunnen de pointclouds worden bekeken.

Scan boerderij

Deze boerderij is niet helemaal haaks gebouwd, zoals de tekening deed vermoeden.

Monument_500

Pointcloud trappenhuis herbestemmingsproject.

BELLEN

(+31) (0) 651172783

Of WhatsApp mij met de knop rechtsonder in het scherm!

E-MAIL