Monumenten scannen

Herbestemmingsprojecten zijn een dankbaar onderwerp wanneer het om virtuele tours en 3D laserscannen gaat. De originele stijlkenmerken moeten gedocumenteerd worden, de tekeningen zijn vaak verouderd, kloppen niet of helemaal verdwenen

Met een virtuele tour wordt het monument tot in detail vastgelegd. Wanneer er elke ca. 3 meter een 360 graden foto is gemaakt is er niets meer te missen. Zo wordt het aantal werkbezoeken verminderd en is het mogelijk je “in te leven” in een gebouw van achter je computer.

De data die met de tour meegeleverd kan worden (pointcloud) kan vergeleken worden met de beschikbare tekeningen. Zo wordt al snel vastgelegd waar de muren, ramen en kozijnen zitten, en of dit allemaal klopt.

Met de Trimble X7 kan ik de buitengevels, maar ook het interieur met grotere precisie inscannen en pointclouds leveren in het gewenste formaat. Deze dienen als onderlegger voor bijvoorbeeld Autodesk Revit, Autocad, Archicad, Vector Works en SketchUp.

Ook de haaksheid van de fundering wordt hiermee al gecontroleerd.

Ik heb diverse voorbeelden in Dropbox Showcase staan, die ik op aanvraag kan opsturen. Daaruit kunnen de gewenste bestanden worden gedownload. (Ook als je geen Dropbox account hebt)

Ook met met de pointcloud viewers als Autodesk Recap of Trimble Real Works Viewer kunnen de pointclouds worden bekeken en verwerkt.

Scan boerderij

Deze boerderij is niet helemaal haaks gebouwd, zoals de tekening deed vermoeden.

Monument_500

Pointcloud trappenhuis herbestemmingsproject.

BELLEN

(+31) (0) 651172783

Of WhatsApp mij met de knop rechtsonder in het scherm!

E-MAIL