Monumenten scannen

Herbestemmingsprojecten zijn een dankbaar onderwerp wanneer het om virtuele tours en laserscannen gaat. De originele stijlkenmerken moeten gedocumenteerd worden, de tekeningen zijn vaak verouderd, kloppen niet of helemaal verdwenen.

Met een virtuele tour wordt het monument tot in detail vastgelegd. Wanneer er elke ca. 3 meter een 360 graden foto is gemaakt is er niets meer te missen. Zo wordt het aantal werkbezoeken verminderd.

De data die met de tour meegeleverd kan worden (pointcloud) kan vergeleken worden met de beschikbare tekeningen. Zo wordt al snel vastgelegd waar de muren, ramen en kozijnen zitten, en of dit allemaal klopt.

Ook de haaksheid van de fundering wordt hiermee al gecontroleerd.

Met de Leica BLK360 kan ik de buitengevels, maar ook de binnenkant met grotere precisie inscannen en pointclouds leveren in het gewenste formaat. Deze dienen als onderlegger voor bijvoorbeeld Autodesk Revit, Autocad, Archicad, Vector Works en SketchUp.

Ik heb diverse voorbeelden in Dropbox Showcase staan, die ik op aanvraag kan opsturen. Daaruit kunnen de gewenste bestanden worden gedownload.

Met Autodesk Recap kunnen de pointclouds worden bekeken en verwerkt.

Scan boerderij

Deze boerderij is niet helemaal haaks gebouwd, zoals de tekening deed vermoeden.

Monument_500

Pointcloud trappenhuis herbestemmingsproject.

BELLEN

(+31) (0) 651172783

Of WhatsApp mij met de knop rechtsonder in het scherm!

1
Hi, hoe kan ik je helpen?
Powered by