Leica BLK360

De Leica BLK360 is een compacte laserscanner ontwikkeld in samenwerking met Autodesk Recap. Hij maakt nauwkeurige point clouds, én er worden 360 graden foto’s gemaakt tijdens het scannen. In de point cloud zijn deze fotos geplaatst op de camerastandpunten om het overzicht te vergroten. Het scanbereik is ca. 60 meter; de scanafstanden zijn groter dan bij de Matterport, maximaal ca. 15/18 meter en de geleverde pointclouds verwerk ik met Autodesk Recap.

Deze 3D pointcloud viewer geeft de mogelijkheid om modellen op te schonen, scanafstand in te stellen, het model op te delen in sectoren of verdiepingen, te meten, etc. Met Recap kan ik de bestanden ook exporteren in .rcs .rcp voor Autodesk, .pts voor Sketchup en Vector Works en E57 Voor Archicad en Vectorworks.

Programma’s als Recap of Trimble Realworks zijn een belangrijke aanvulling op de beeldvorming van een (ingewikkeld) project. Er is geen hosting zoals bij Matterport, en de bestanden zijn aanmerkelijk groter dan die van Matterport. 4 scans zijn samen ongeveer 1 GB aan data.

Met dit Zwitserse precisiewonder kan ik voor een schappelijke prijs kleine en middelgrote (ca. 4000-8000m2) projecten scannen, waarmee ik voor de architect veel tijd kan besparen. Met name voor herbestemmingsprojecten en monumenten, waarbij veel bestaande kenmerken geregistreerd of gekopieerd moeten worden, levert dit een grote tijdwinst op en een duidelijk digitaal document.

De Leica BLK360 werkt ook samen met de Matterport software, waardoor er een indrukwekkende virtuele tour kan worden gemaakt zowel binnen als buiten.

Leica BLK360 (1 van 1)

BELLEN

(+31) (0) 651172783

Of WhatsApp mij met de knop rechtsonder in het scherm!