In de media

trimble212-3.0f15e7cafe22_2
Historisch centrum Franeker

BIGnieuws

Franeker maakt deel uit van elf historische steden in Friesland. De in 800 gestichte stad kent tal van iconische gebouwen: kathedralen, overheids- en universiteitsgebouwen en een beroemd planetarium dat in de 18e eeuw werd gebouwd.

Er waren slechts een paar tekeningen beschikbaar van de historische bouwwerken die soms wel dateerden uit de 17e eeuw, zodat handmatig de as-built-modellen samenstellen maanden in beslag zou hebben genomen. Met de Trimble X7 was het scanproces voor de ontwikkeling van de zeer waarheidsgetrouwe 3D-modellen in slechts een paar dagen tijd afgerond.

museum-hilversum
Museum Hilversum

Pf Fotografie Magazine

Museum Hilversum moest door de coronacrisis half maart haar deuren sluiten. De tentoonstelling ‘De Zilveren Camera 2019’ kwam hiermee voortijdig ten einde.

Dankzij de virtuele tour van Paul3D is de expositie eigenlijk altijd open gebleven. Sinds de sluiting is deze online te bekijken. Ook nu de expositie inmiddels is afgebroken. Een unieke belevenis waarbij je het hele museum voor jezelf hebt!

Bekijk de virtuele tour in het portfolio.

museum-kranenburgh
Museum Kranenburgh

Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Ook Museum Kranenburgh moest door de coronacrisis half maart plots haar deuren sluiten. Zo kwam er vroegtijdig een einde aan de tentoonstelling ‘Aat Veldhoen: Levenskunst’.

Namens de stichting Dutch National Portrait Gallery heeft Paul3D een online variant van deze expositie gemaakt. Zo valt deze nog tot tenminste het einde van het jaar te bezichtigen via de website van de stichting.

Bekijk de virtuele tour in het portfolio.

van-laserscan-tot-lichtplan
Bouw en Uitvoering

Van laserscan tot lichtplan

De intrede van de laserscan mag je rustig een revolutie noemen in de bouw en infra. Met een laserscan worden miljoenen datapunten in kaart gebracht die de basis vormen voor een digitale plattegrond.

Gebouwen zijn met een laserscan snel te scannen en leveren veel informatie. Handig als je met een BIM wil werken, maar er zijn nog meer mogelijkheden, vertelt Paul van der Linden in Bouw en Uitvoering.

Lees het artikel hieronder.

Door: APR Media Groep

uitgelichte-afbeelding-geoconnexion
GeoConnexion

Are laser scanners evolving into cobots?

BELLEN

(+31) (0) 651172783

Of WhatsApp mij met de knop rechtsonder in het scherm!

E-MAIL